Baca Di Sini Dahulu....Baca Di Sini Dahulu....Baca Di Sini Dahulu....Baca Di Sini Dahulu..Baca Di Sini Dahulu....Baca Di Sini Dahulu....

Baca di sini dahulu

Tutorial ini sekadar satu panduan biasa dalam mengemaskini blog...penulis tidak akan bertanggungjawab untuk sebarang dosa yang terhasil daripada penjanaan melalui penggunaan tutorial dalam blog ini..Harap pengguna berfikir terlebih dahulu soal dosa dan pahala sebelum membuat keputusan dalam mengaplikasikan pengetahuan yang diperoleh dari blog ini. Marilah sama-sama kita menjaga amalan kita..:)

Saturday, December 24, 2011

Wishlist


Nak Senaraikan impian anda di blog??
Seperti di bawah
dengan ayat impian anda sendiri???

Jom cuba tutorial di bawah


Langkah 1: Copy html di bawah dan buat pengubahsuaian

<form name=myform>
<input type="checkbox" name="mybox" value="BUAT BLOG 1" checked />BUAT BLOG 1 <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="BUAT BLOG 2" checked />BUAT BLOG 2<br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="BUAT BLOG 3" disabled />BUAT BLOG 3<br />
</form>
berwarna kuning: Gantikan dengan impian anda


berwarna biru: checked menunjukkan impian anda sudah tercapai. Akan ada tanda mark (/) dalam wishlist anda ( boleh lihat gambar rajah di atas sebagai rujukan)


berwarna merah: disabled menunjukkan impian anda belum tercapai. Tak ada tanda mark (/) dalam wishlist anda ( boleh lihat gambar rajah di atas sebagai rujukan)
Langkah 2: Masukkan html ke dalam blog anda


Cara memasukkan html
boleh lihat dengan klik website di bawahAlhamdulliah siap :)

Terima kasih kerana sudi melihat tutorial yang tidak seberapa daripada saya ini...saya menulis sekadar berdasarkan pengalaman dan pemahaman yang saya peroleh..
Saya sangat berbesar hati menerima sebarang komen daripada anda untuk kebaikan bersama..Tinggalkan sebarang pandangan atau pertanyaan di ruang komen..:)

No comments:

Post a Comment